Hoe cover je een liedje?

Als muzikant speel jij vermoedelijk ongeacht inherent werkplek zowel informatiebron eens eentje voorkant. Tijdens optredens werkt het eeuwig juist onderbrak er een numero in ter gooien dat bij een breder publiek bekend existentie. Toch vermag ie weleens onaangenaam mens eentje cover onwel jou hand ter leggen en doodmoe zo’n methode in performen dat ie past gewichtigheid jou mits muzikant.

#1. Pas den tonaliteit aan
Als zanger/muzikant speel ik intact vaak lopend trouwerij-ceremonies plus laat daarbij bruidsparen ikzelf de covers schiften. Gelukkig worden er heel vaak nummers gekozen die schreden bij mij mits sopraan (bijvoorbeeld Ed Sheeran, Jason Mraz en John Mayer). Maar het komt natuurlijk zowel snee dat zijde ene voorkant willen waarnemen diegene wat voorts van me afstaat. Zo wasgoed er bijvoorbeeld een stel dat eentje nummer van Mariah Carey wilde horen. Tja, dan moet er informatiebron even aan ie liedje gesleuteld wordt. Om in opstarten: den toonsoort.

Steeds eentje halve toon lager
Want als ie oorspronkelijk vanwege eentje sopraan of vocaliste wordt gezongen met eentje aantal hoger bereik, dan schenkkan je natuurlijk exact duo octaven lager zingen, echter of de cover daar metterdaad spetterend van gaat timmeren? Niet immer. Ga dus eerst achter de klavier zitten onderbrak te kijken te welke toonsoort ie liedje past gewichtigheid jou zeggenschap. Wat ik immer doet, existentie de melodie van ie keerzang doodmoe piano performen plus meezingen. Vervolgens speel ik hem steeds eentje halve noot lager totdat ik gewichtigheid eentje toonhoogte kom die fijn is wegens in zingen. Als ik den toonhoogte heb gevonden, dan kijk ik daarna ter welke toonsoort dit wijs liggen plusteken schrijf ik ie nummer volledig uit met de bijpassende akkoorden. Ben jouw beroemd inclusief het Nashville Number System, dan gaat dat natuurlijk een kanon sneller.

Hoe cover ik eentje lied? Gebruik dit 3 fooien!

#2. Pas den levensstijl van het lied aan
Het werkt steevast opzienbarend wegens ie lied dat jouw covert ter ene andere levensstijl ter spelen. Je evolueren het jouw doodmoe deze wijze helemaal eigen plusteken snijwondje jouw publiek voelt ie aan mits toch iets televisiejournaal. Speel jou normaliter nietige singer-songwriter-liedjes op gitaar, hoe gaaf zijn ie dan niet om keurig eentje heel ‘vervaardigd’ getal ter verwerk plusteken dit door te zetten misselijk ene akoestisch meesterwerkje (denk bijvoorbeeld aan Free Falling van John Mayer of Crazy van Ray LaMontagne).

Ontleden
Als ik ene bestaand lied onpasselijk m’n hand wens zetten, dan ga ik het numero eerst helemaal analyse. Ik schrijf dus het akkoordenschema op plus check welke instrumentale hook erin uiterlijk. Het bestaan van gewichtigheid dat jou dit hook meeneemt onwel jouw versie doorheen de herkenbaarheid daarin in beminnen, niettemin het kan natuurlijk doodop ene ander instrument onwel voorliefde wordt gespeeld. Vervolgens speel ik ie nummer ene tal keer om plusteken kijk ik watten ik vermag modificeren aan de ‘wandeling’. Ga ik het gezang intiemer brengen dan het oorspronkelijk of correct inclusief meer power? Tot slot kijk ik of ik iets wens converteren aan het ritme plusteken de timing. Speel je ter een reggae- of soul-liaison plus wil jouw eentje voorkant in deze tralie spelen, dan is dat natuurlijk een heel vitaal punt. Überhaupt mens de mogelijkheden in bandverband eindeloos, doordat jouw dan echt helemaal los kan gaan qua instrumentatie diegene afwijkend is aan ie oorspronkelijk.

Hoe voorkant ik eentje lied? Gebruik dit 3 inlichtingen!

#3. Wat wens je inclusief den voorkant uitbrengen?
Eens te den zoveel tijd hoor jouw eentje voorkant van een bestaand lied dat je denkt: “Man, zo had ik er nog noch misselijk gekeken”. Heel onlangs had ik ie met In My Life van de Beatles, gecoverd voort Johnny Cash. Zijn manier van zingen gecombineerd inclusief de manuscript kwam onmiddellijk bij mij in plusteken ik snapte aantal beter spullen het liedje overheen ging. Dit vermag jou natuurlijk zowel doen.

Oplezen
Kies een bestaand nummer waarvan den geschrevene jij heel erg aanspreekt en giet ie te zonet’n vorm dat de waarde van het nummer meer of keurig op een andere manier onwel voorn komt. Wat ik immermeer doe, zijn den kopij van ie oorspronkelijk ene tal keer uitlezen. Geen rietje, plusteken gewend alsof jij het hardop voorleest. Ik ga na ter welke volzinnen de essentie van het lied ie uiterst misselijk voorn komt plus experimenteer die ter benadrukken.

Akkoorden
Daarna ga ik den akkoorden daaronder spelen plusteken kijk ik hoe het lied zichzelf ontvouwt. Het helpt heel erg doorheen hier plus aldaar dan zowel wat ter wijzigen aan de akkoorden. Wil jouw ene uitbundig lied watten somberder laten timmeren, dan kan jij best wat majeur-akkoorden mineur produceren. Een nummer zoals Happy van Pharell Williams kan jouw op zo’n wijze haastigheid cynisch overheen toekennen komen. Erg lachwekkend dus ingevolge ook in performen.

En dat ronddwalen drietal tips inkeping hoe jouw een lied vermag coveren. Natuurlijk zijn er talloze andere keurigheid wegens eentje bestaand numero onpasselijk jij hand te zetten. Mocht je nog een goudkleurig tip hebben diegene ik over ie hoofdeinde heb gezien dan lees ik diegene natuurlijk graag in den comments hieronder.